Emergency First Response

ERF mëson aftësitë e kujdesit parësor për emergjencat kërcënuese për jetën. Kjo përfshin aftësi specifike për të punuar me të rriturit ose fëmijët që nuk marrin frymë ose nuk kanë rrahje zemre. Qëllimi i këtyre aftësive është të mbajë një pacient aq gjatë sa shërbimet e urgjencës të mbërrijnë në vendngjarje.

Kursi gjithashtu tregon se çfarë të bëni nëse një viktimë mund të ketë një dëmtim të shtyllës kurrizore, dhe si t'i siguroni ndihmën e parë një personi që është në shok ose ka gjakderdhje serioze. Ai mbulon mënyrën e përdorimit të një defibrilatori të jashtëm të automatizuar, një pajisje elektronike që mund të ndihmojë në rivendosjen e rrahjeve të zemrës.

Përveç këtyre aftësive të kujdesit parësor, EFR mbulon aftësitë dytësore të ndihmës së parë, duke përfshirë vlerësimin e gjendjes së pacientit, fashimin dhe veshjen e plagëve dhe copëzimin e eshtrave të thyer.

Open chat
1
WhatsApp!
Përshëndetje, Jemi Online!